PRETRESI U ISTOČNOJ HERCEGOVINI Pronađena droga, streljivo, ali i 360 litara ukradenog dizela

Policija Trebinje
Hercegovina.info

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su danas su na području općine Gacko izvršili šest pretresa na šest lokacija s ciljem dokumentiranja kaznenih djela.

Prilikom pretresa kuće i pomoćnih prostorija, kao i vozila koje koristi osoba inicijala S.O. pronađeno je i privremeno oduzeto oko 360 litara dizel goriva, za koje postoje operativna saznanja da potječu iz radnih strojeva jednog privrednog subjekta iz Gacka.

Protiv osobe inicijala S.O. policijski službenici će Okružnom javnom tužiteljstvu u Trebinju dostaviti izvješće o počinjenom kaznenom djelu „utaja“ u redovnoj proceduri.
Pretresom kuće, okućnice, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi osoba inicijala B.Š. pronađena je određena količina streljiva čime je osoba inicijala B.Š. počinila kazneno djelo „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Također, izvršenim pretresom kuće, okućnice, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi osoba inicijala O.P. pronađena je određena količina bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain. Dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Trebinju se izjasnio da nije riječ o kaznenom djelu, nego da se osoba sankcionira za počinjeni prekršaj po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske. Pretresima na drugim lokacijama nisu pronađeni predmeti i tragovi koji se mogu koristiti u istragama kaznenih djela.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.