PRETRESI Kod 20-godišnjaka pronađen arsenal naoružanja

Oružje pretres Jajce
MUP SBŽ

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom koje su usmjerene na pronalazak i oduzimanje nelegalnog oružja i eksplozivnih materija, dana 3.11.2022. godine, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske postaje (PP) Jajce su na osnovu naredbe Općinskog suda Jajce, u mjestu Borci izvršili pretres vikendice.

Istu koristi S.J. (2002.). Nakon što mu je uručena naredba za pretres isti je dobrovoljno predao njemački automat tzv. 'šmajser' sa praznim okvirom i 16 komada oštrog streljiva za karabin.

Prilikom navedenog pretresa pronađeno je sljedeće oružje i streljivo: karabin kalibra 7,9 mm, sa optikom marke 'Hawke'; poluautomatska puška - PAP, kalibra 7,62 mm – dva komada; automatska puška sa drvenim kundakom i četiri metalna okvira; skraćena lovačka puška sa dorađenim kundakom; zračna puška model B 3-3 kalibar 5,5 mm; zračna puška PVC kundak, marke 'Strikep'; streljivo kalibra 7,62 mm - 124 komada i kutija dijabola za zračnu pušku – dva komada.

Oružje pretres Jajce

Također, službenici PP Jajce su dana 1.11.2022.godine izveli još jednu uspješnu akciju kojom prilikom su izvršili pretres kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi M.M. (1995.) u mjestu Bulići, općina Jajce. Prilikom pretresa pronađeno je oduzeto sljedeće oružje, streljivo i vojna oprema: poluautomatska puška - PAP, kalibra 7,62 mm sa optikom marke 'Miroku' i streljivo za PAP - 132 komada; pištolj marke 'Glock' Austria, sa okvirom i jednim metkom kalibra 9 mm; zračna puška, marke 'Norconia', kalibra 5,5 mm sa optikom; streljivo za malokalibarsku pušku; optika, crne boje, marke 'Hengmei'; vojni bajonet u futroli crne boje; streljivo 35 komada, kalibra 22 mm; spremnik za automatsku pušku, bez streljiva, kalibra 7,62 mm; spremnik za vojni snajper, bez streljiva, kalibar 7,9 mm; prigušivač za papovku; streljivo za lovačku pušku; četiri komada kalibra 12 mm i vojni sanduk za streljivo kalibra 12,7 mm.

U suradnji sa nadležnim tužiteljstvom sve navedeno oružje i streljivo su oduzeti, a protiv osumnjičenih S.J. I M.M. se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokumentiranjem i dokazivanjem kaznenog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

Navedene i slične aktivnosti službenici policije će poduzimati i u narednom razdoblju, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a Srednjobosanske županije.