PRETRESI I ZAPLJENE FUP u Konjicu uhitio tri osobe zbog dilanja više vrsta droge

Droga zapljena Konjic
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su tijekom današnjeg dana poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem sprječavanja neovlaštenog prometa opojnih droga pod nadzorom županijskog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), područnog Tužiteljstva Konjic, a vezano za dokumentiranje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcije 'Plaža', a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Konjicu izvršeni su pretresi osoba, putničkog motornog vozila i kuće na području Grada Konjica, te su lišene slobode osobe inicijala M.Ć. (1994.), A.A. (1994.) i  M.K. (1993.) svi iz Konjica.

Droga zapljena Konjic

Ove tri osobe privedene su zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela, kojom prilikom je pronađena veća količina bijele praškaste materije i zeljaste materije koje svojim izgledom asociraju na opojne droge  Amfetamin i Cannabis, sredstva za pakiranje i vage za precizno vaganje.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području HNŽ, područja grada Konjica tijekom 2023. godine, neovlašteno nabavili i posjedovali opojnu drogu Amfetamin i Cannabis koju su u kućama koje koriste i gdje borave, pripremali i pakirali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim osobama. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelom.

Navedene osobe će biti kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno županijsko Tužiteljstvo HNŽ, područno Tužiteljstvo Konjic, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.