PRETRES VOZILA 19-godišnjak i 32-godišnjak uhvaćeni s 5 kg speeda, ali to nije sve...

Speed zapljena Travnik
MUP SBŽ

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti koje su usmjerene na sprječavanje i suzbijenje kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tijekom proteklog vikenda službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) i Policijske postaje Travnik uspješno su realizirali su još jednu akciju.

Akcija je izvedena u suradnji sa nadležnim županijskim Tužiteljstvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik u mjestu Vrelo, općina Travnik izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Škoda, kao i vozača E.B. (1991.) i suvozača H.Z. (2004.), obojica iz Bihaća.

Prilikom pretresa vozila pronađeno je oko 5 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, određene količine materije za koje se sumnja da su opojne droge kokain i cannabis, novac u iznosu 2600 KM, fantomka, krivotvorene isprave na ime E.B., kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika kaznenih djela.

U suradnji  sa nadležnim županijskim Tužiteljstvom osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa kaznenim djelima 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i 'Krivotvorenje isprave'.

Također, tijekom proteklog vikenda realizirana je još jedna akcija na području Travnika, kao i Kiseljaka, gdje su  policijski službenici timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga pronašli određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i dvije tablete za koje se sumnja da su opojna droga ecstasy. Zbog sumnje da su izvršili navedena kaznena djela, slobode su lišeni H.C. (1983.) iz Sarajeva i S.G. (1978.) iz Novog Travnika, protiv kojih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a SBŽ.