PRETRES U ČITLUKU Čitlučanin uhićen zbog marihuane i oružja

Uhićenje
Ilustracija / hercegovina.info

Policijski službenici Federalne uprave policije u petak (28.8.) su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području općine Čitluk uhitili osobu inicijala S.M. (1961.) iz Čitluka, zbog krivičnih djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. stav 1., i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda Čitluk, izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području općine Čitluk, kojom prilikom je pronađeno 12 zasađenih stabljika koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu canabis sativa L, kao i dvije automatske puške (kalašnjikov) sa sedam okvirova streljiva.

Uhićena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti protiv iste biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužiteljstvu, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.