PRETRES Policija otkrila krivotvorene PCR testove, novac, pečate, osobne iskaznice ...

Krivotvoreni dokumenti
Nezavisne novine

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uhitili su četiri osobe i pretresli stan u Banja Luci. Tom prilikom je oduzet krivotvoren novac, pečati i drugi razni krivotvoreni predmeti. Privedeni su M. P., N. Ć. i R. M. zbog sumnje da su počinili krivična djela. 'Nezavisne novine' pišu da se radi o Borisu P., Mihajlu P., Nini Ć. i Radomiru M.

Oduzeto je više krivotvorenih novčanica u apoenima od 100 KM i 10 KM, više krivotvorenih pečata, razne vrste krivotvorenih dokumenata kao što su nalazi PCR testova, dokumenti za dobivanje kredita, uvjerenja. 

Među oduzetim stvarima su i potvrde o zaposlenju, potvrde o visini mjesečnih primanja, mjesečne karte, uvjerenja o prebivalištu, krivotvorene osobne iskaznice, UV lampe, oprema za krivotvorenje, laserski printeri, laserska gravirka, razne kemikalije, precizna vaga, oprema za konzumiranje narkotika, 13 sim kartica, više nosača za sim kartice, sredstvo za krivotvorenje pečata, vosak i naljepnice za notarske ugovore, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Sve aktivnosti u okviru ovog predmeta poduzete su pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a po naredbama Suda BiH.