PRETRES KUĆE Snajperom branio drogu

Banja Luka snajper zapljena
PU Banja Luka

Banjalučka policija je u okviru akcije 'Plantaža 2023' uhitila osobu S.Š. iz Banja Luke koja se sumnjiči da je počinila kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga' i 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'.

Kako su priopćili iz Policijske uprave (PU) Banja Luka, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banja Luci, a uz prethodnu suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, jučer je izvršen pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata u Banja Luci, koje navedena osoba koristi, pišu 'Nezavisne novine'.

"Prilikom pretresa je pronađena i oduzeta kompletna laboratorija za vještački uzgoj opojne droge, više različitih pakiranja u kojima se nalazi ukupno oko 2.640 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na drogu marihuanu, jedna stabljika koja asocira na indijsku konoplju, 15 osušenih stabljika koje asociraju na biljke indijske konoplje, dvije digitalne vage, puška sa optičkim nišanom i prigušivačem, 456 komada streljiva različitog kalibra i više komada minsko-eksplozivnih sredstava, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih kaznenih djela", priopćeno je iz PU Banja Luka.

Banja Luka snajper zapljena

Dodaje se da će nakon završene kriminalističke obrade, te kompeletiranja i dokumentiranja predmeta, Okružnom javnom tužitlejstvu Banja Luka biti dostavljen izvještaj o počinjenim kaznenim djelima protiv navedene osobe.

Načelnik sektora kriminalističke policije PU Banja Luka Slaviša Kojić je rekao kako privedena osoba Slaviša Š. nije raniej činio kaznena djela. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni Slaviša Š. je pušten da se brani sa slobode, navodi Glas Srpske.