PRETRES Kod 18-godišnjeg Širokobriježanina pronađen speed, dva pištolja, streljivo...

Policija MUP ŽZH
Ilustracija/Hercegovina.info

Dana 23.12.2022.godine, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg, u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, uz suglasnost tužitelja Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu i izdanoj Naredbi o pretrazi, od strane Općinskog suda Široki Brijeg, izvršili su pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi M.Ć.(18) iz mjesta Biograci, Široki Brijeg, priopćeno je danas iz MUP-a ŽZH.

Tom prilikom, policijski službenici su kod istog pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta: bijelu praškastu materiju koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu „speed“, male vrećice za pakiranje opojne droge, dva pištolja i više komada streljiva kalibra 9mm, te dva mobilna telefona.

M.Ć. je lišen slobode, te u službenim prostorijama PU Široki Brijeg je nad istim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je M.Ć. ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl.238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po kompletiranju predmeta protiv imenovanog M.Ć.(18) bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu, priopćeno je.