PRENJ Izvlačenje tijela 31-godišnjeg planinara otežano zbog vjetra i zahtjevnog terena

PRENJ Izvlačenje tijela 31-godišnjeg planinara otežano zbog vjetra i zahtjevnog terena
Ilustracija

Prva ekipa Gorske službe spašavanja (GSS) došla je do tijela stradalog planinara Rade Šimića, pripadnika Oružanih snaga BiH na planini Prenj, potvrđeno je za Klix.

"Prva ekipa je izašla na teren i priprema tansport tijela. Čeka nas jako dug i naporan transport, na vrlo strmom i zahtjevnom terenu. Vjetar je jak pa helikopter ne može raditi. Nismo ga ni tražili. Vjetar je pred mrak bio nešto slabiji, ali je još uvijek jak", kazao je Zdenko Marić iz GSS-a.

Navodi da su se druge ekipe uputile prema Prenju i da je između 50 i 60 ljudi iz različitih službi spašavanja na terenu, iz cijele Bosne i Hercegovine. "Tijelo mladića je pronađeno ispod snijega", rekao je Marić za Klix. Podsjetimo, lavina koja se jutros pokrenula na Prenju usmrtila je 31- godišnjeg Radu Šimića.

Šimić je završio Ekonomski fakultet u Tuzli s najboljim prosjekom, a nakon završenih studija posvetio se radu u Oružanim snagama BiH, gdje je radio kao kontrolor i časnik za materijalno financijske poslove. Bio je zaljubljenik u putovanja i uživao je boraveći u prirodi, a planinarenje je bilo njegova najveća ljubav.

Drugi planinar koji je danas bio na Prenju sa Šimićem se osjeća dobro i aktivno je sudjelovao u akciji izvlačenja tijela.