PREMA POTRAZI SUDA U ŠIROKOM Muškarac uhićen na granici zbog teške krađe

Granica Kamensko
Ilustracija/N1

Na graničnim prijelazima u BiH uhićeno je deset osoba u vremenskom razdoblju od 8. siječnja 2024. do 12. siječnja 2024. godine.

Pripadnici Jedinice GP BiH Kamensko, 8. siječnja 2024., lišili su slobode A. K. (1971.), državljanina BiH i Republike Hrvatske. Utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Širokom Brijegu zbog kaznenih djela teška krađa i teška krađa u pokušaju. Kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Kamensko i predan službenicima Centra sudske policije u Herceg-bosanskoj županiji, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Zvornik, 12. siječnja 2024. godine, lišili su slobode M. G. (1989.), državljanina Republike Srbije. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske za njim raspisalo potragu zbog kaznenog djela teška krađa. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak i predan službenicima MUP-a Republike Srpske.

Prethodno, 10. siječnja 2024. pripadnici ove jedinice su lišili slobode S. L. (1988.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šepak i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 11. siječnja 2024., na letu iz Frankfurta, lišili su slobode H. M. (1986.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog kaznenog djela pomoć učinitelju poslije učinjenog kaznenog djela i izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predan službenicima Centra sudske policije u Županiji Sarajevo.

Dan ranije, 10. siječnja 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode P. N. (1994.), državljanina Gruzije. Provjerama je utvrđeno da je Interpol Budimpešta raspisao potjernicu za njim zbog organiziranja nezakonitih migracija. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Istanbula. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 10. siječnja 2024. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod lišili slobode S. A. (1999.), nakon što je ustanovljeno da je potražuju Općinski sud u Orašju, Općinski sud u Živinicama i Općinski sud u Tuzli zbog kaznenih djela teška krađa. Bh. državljanka je predana službenicima Centra sudske policije u Posavskoj županiji.

Pripadnici Jedinice GPBiH Trebinje, 10. siječnja 2024., lišili su slobode V. P. (1971.) jer je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenih djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja. Državljanin Crne Gore je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Zupci i predan službenicima MUP-a Županije Sarajevo.  

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 9. siječnja 2024., lišili su slobode T. K. (1974.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predan službenicima Interventne jedinice sudske policije Republike Srpske.

Dan ranije, 8. siječnja 2024., pripadnici Jedinice GP BiH Bijeljina su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Popovi lišili slobode A. B. (1994.) jer ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.  

Pripadnici Jedinice GP BiH Velika Kladuša su 8. siječnja 2024. lišili slobode G. H. (1975.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog kaznenih djela šumska krađa, nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša i predan službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.