Predložen pritvor za policajca koji se sumnjiči za krijumčarenje droge na balkanskoj ruti

policajci, osuđeni , dilanje, Split, oslobođen krivnje, Hrvatski Vrhovni sud, Damir Vuković, Slobo Marić, Županijski sud Mostar, presuda, ratni zločin, granična policija, granični policajac optužnica, optužnica, Tužiteljstvo BiH, tužiteljstvo, optužnica, porezna utaja , optužnica, tužiteljstvo, Natječaj, posao, Tuzla, korupcija, Tuzla, tužiteljstvo, optužnica, Đurđevik, ubojstvo, Livno, tužiteljstvo, sud, presuda, tužiteljstvo, pritvor, droga, krijumčarenje, silovanje, nasilje, zadar, tužiteljstvo, tužiteljstvo, presuda, zloupotreba položaja, Tuzla, optužnica, Tužiteljstvo BiH, autorska prava, zatvor, tužiteljstvo, mito, primanje dara, granična policija
Ilustracija/Hercegovina.info

Nakon ispitivanja osumnjičenog u prisustvu odvjetnika, postupajući tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Miloša P.  (1996.) rođenog u Ilidži, uposlen kao policijski djelatnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke b) i c), odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponovno učiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijom MUP-a Sarajevske županije i drugim partnerskim agencijama i institucijama u zemlji i inozemstvu, provodi opsežnu istragu u odnosu na ovog osumnjičenog, koji se tereti da je djelovao kao dio organizirane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika, pri čemu je, između ostalog,  vršio zlouporabu ovlaštenja koja su mu data, ustupajući policijsku odoru i opremu, za potrebe izvršenja kaznenih djela.  

On je osumnjičen da je djelovao kao član organizirane kriminalne skupine, koja je vršila krijumčarenje, skrivanje, transport i distribuciju opojnih droga 'speed', 'marihuana' i 'kokain', na podučju Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i drugim zemljama EU.

Mjera pritvora predložena je jer je opsežna istraga u tijeku, u odnosu na veći broj osumnjičenih u ovom predmetu, kako bi se moglo osigurati neometano okončanje istrage u ovom predmetu, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.