PREDAN MUP-u HNŽ 22-godišnjak uhićen na granici zbog razbojništva

Granična policija BiH
Ilustracija/Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima širom BiH uhićeno je šest osoba u razdoblju od 1. veljače 2024. do 4. veljače 2024. godine.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Banja Luka, 4. veljače 2024. godine, lišili su slobode B. S. (1997.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela računalna prevara. Na Međunarodni aerodrom Banja Luka stigao je letom iz Memmingena. Predan je službenicima MUP- a Županije Sarajevo, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj lišili slobode A. N. (1982.), jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Sokocu radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Višegrad, 4. veljače 2024., lišili su slobode bh. državljanina I. F. (2002.) na ulasku u našu zemlju na prijelazu Uvac. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela razbojništvo. Predan je službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 3. veljače 2024. lišili slobode M. R. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog kaznenog djela razbojništvo. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Dan ranije, 2. veljače 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S. S. (1984.), nakon što je ustanovljeno da je potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenog djela nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predana službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.  

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 1. veljače 2024., na letu iz Züricha, lišili su slobode E. J. (1982.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Sokocu, Općinski sud u Kalesiji, Općinski sud u Tuzli i Općinski sud u Sarajevu potražuju ovog bh. državljanina zbog kaznenih djela teška krađa i krađa. Predan je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.