PREBACIVALI DROGU IZ ALBANIJE U EU U pritvoru završilo 14 od 15 privedenih

napad, Banja luka, tučnjava, Vladimir Kovačević, droga, oružje, pritvor, tužiteljstvo, bolovanje, rs bih, zlostavljanje, Amerika, tužiteljstvo, ubojstvo, tužiteljstvo, Crna Gora zemlja

Sud BiH odredio je pritvor za 14 osumnjičenih u akciji 'Storage 2' zbog sumnje da su se bavili organiziranim švercom narkoticima, dok je jedan pušten na slobodu, saznaju 'Nezavisne novine'.

Tužiteljstvo BiH tražilo je pritvaranje svih 15 osumnjičenih, a kako se neslužbeno saznaje, da se brani sa slobode pušten je samo Saša N. (38) iz Srpca koji je, navodno, pristao na suradnju sa Tužiteljstvom BiH.

Odlukom suda pritvoreni su Veljko U., Mladen G., Savo D., Saša V., Aleksandar V., Filip M., Gordan G., Dražen K., Dragoslav R., Darko V., Kostadin B. iz Gradiške, Nebojša T. iz Banja Luke, Dario T. iz Novog Grada i Radivoj L. iz Laktaša.

Osumnjičeni su, podsjetimo, uhićeni 8. prosinca ove godine, a prilikom pretresa je otkriven ilegalni laboratorij za uzgoj marihuane te su zaplijenjeni 11 skupocjenih auta, oko 100.000 KM, puške i pištolji.

Oni su, prema tvrdnji Tužiteljstva BiH, duže razdoblje krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

Istragom su obuhvaćeni i Milivoje L., za kojim je raspisana tjeralica zbog ubojstva Slaviše Stojanovića, njegov sin Dušan, za kojim se također traga, potom Predrag P., Jovica G., Dario J. i Vladica P.

Grupa se, kako tvrdi Tužiteljstvo BiH, bavila prevozom i skladištenjem droge i oružja, koje su kupovali u zemljama zapadne Europe, a potom su ga u BiH prepravljali i na kraju prodavali njima poznatim kupcima.