POZNATI I DETALJI Osumnjičeni za ubojstvo livanjskog profesora još dva mjeseca u zatvoru

Zatvor rešetke ruke
Ilustracija

Sudac Županijskog suda u Livnu Nedim Begić je, na prijedlog županijskog tužitelja, za naredna dva mjeseca produžio pritvor Ajnuru N. (22) iz Kruščice, općina Vitez, zbog sumnje da je ubio profesora u mirovini Stipu Perkovića, piše 'Dnevni avaz'.

Pritvor Ajnuru N. može trajati do 18. ožujka ove godine, a određen mu je zbog opasnosti od bijega, načina izvršenja kaznenog djela, posljedica i uznemirenja građana. Tužiteljstvo Ajnura N. sada tereti za teži oblik ubojstva počinjenog iz koristoljublja, za šta je predviđena najmanja kazna od deset godina i dugotrajni zatvor.

Zločin se dogodio 17. prosinca prošle godine oko 15:05 sati u Livnu iza klaonice 'Kaselj', uz rijeku Bistricu, gdje su istražitelji pronašli tijelo. Nakon prethodnog dogovora, na spomenutu lokaciju Ajnur N. dovezao se sa Stipom Perkovićem njegovim Mercedesom.

"Dok su boravili u vozilu, svjestan da će tako oštećenog Stipu Perkovića usmrtiti, htijući da to učini kako bi pribavio korist, desnom rukom istog obuhvatio je oko vrata, a lijevom rukom povlačio je desnu ruku kako bi ga što jače stisnuo. Potom ga je i šalom koji je oštećeni imao oko vrata stezao te ga tako lišio života, nakon čega je tijelo izvukao iz vozila te ga sakrio pored rijeke prekrivši ga travom", navedeno je u prijedlogu za pritvor.

Ajnur N. je nakon toga iz džepa hlača stradalog izvadio novčanik iz kojeg je uzeo 120 KM, a zatim je pobjegao žrtvinim Mercedesom. Ajnur N. u Livnu prosjačio je sjedeći u invalidskim kolicima, glumeći da je nepokretan. Nakon zločina, invalidska kolica ubacio je u gepek profesorovog Mercedesa, kojim je pobjegao prema Zenici.  

Usput je sreo dvojicu rođaka koje je nagovorio da krenu s njim da ih časti u kavani. Sva trojica su uhićena u Vitezu, a rođaci su nakon ispitivanja ubrzo pušteni na slobodu jer nisu znali da je Ajnur N. počinio zločin, navodi 'Avaz'.