Poznat uzrok teškog sudara u kojem su dvije osobe poginule i tri teško ozlijeđene

Sudar kod Bihaća
Krajina.ba

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na magistralnoj cesti između Bihaća i Bosanskog Petrovca, nadomak sela Lipa, smrtno su stradale dvije osobe, dok su tri osobe teško ozlijeđene i kada su izvučene iz smrskanih auta hospitalizirane su u Županijskoj bolnici u Bihaću.

Kako 'Nezavisne novine' saznaju iz ove zdravstvene ustanove, jedna ozlijeđena žena, državljanka BiH, nalazi se u vrlo teškom stanju i liječnici se trenutno bore za spas njenog života. U ovoj teškoj prometnoj nesreći život na mjestu nezgode izgubili su državljanin Kuvajta, koji se nalazio za upravljačem automobila Dacia, i bh. državljanin iz Zenice, koji je upravljao automobilom Polo.

Do nesreće je, kako se saznaje, došlo u trenutku kada je Kuvajćanin na dijelu ceste gdje se razvijaju velike brzine krenuo u pretjecanje jednog automobila, te se potom izravno sudario s vozilom koje mu je dolazilo u susret.

Očevici kažu kako je prizor na mjestu nesreće bio strašan, jer su se automobili zbog siline udarca pretvorili u gomile željeza i krša, zarobivši putnike koji su se nalazili u njima. U pomoć unesrećenima priskočili su vozači i putnici vozila koja su naišla na mjesto nesreće, a među njima je bio i Šefik Sadiković, vatrogasac iz Velike Kladuše, koji je s još nekolicinom osoba pristupio izvlačenju unesrećenih.

"Za vozače nije bilo pomoći, pa smo pristupili izvlačenju teško ozlijeđene žene, koja je bila u svjesnom stanju s teškim ozljedama i lomovima obje noge. U drugom automobilu su bila dvojica ozlijeđenih, ali je vozilo bilo toliko smrskano da ih bez rezanja željeza nije bilo moguće izvući. Zbog toga smo morali sačekati dolazak vatrogasaca iz Bihaća sa strojevima za rezanje željeza", kaže Sadiković za 'Nezavisne'.

Dodaje kako su oni stigli veoma brzo, baš kao i vozilo Hitne pomoći, pa su ozlijeđeni uspješno izvučeni iz smrskanih olupina i potom transportirani u Županijsku bolnicu u Bihaću.

U MUP-u Unsko - sanske županije ističu kako se broj prometnih nesreća na prometnicama u Unsko-sanskoj županiji značajno povećao u proteklim tjednima, što se pripisuje velikoj frekvenciji vozila tijekom ljetnog razdoblja. Na sve vozače apeliraju da se pridržavaju prometnih propisa i brzinu vožnje prilagode uvjetima i stanju na cestama.