POŽAR Izgorjela kuća u Čapljini, čulo se i par eksplozija

Vatrogasci Mostar
hercegovina.info

Kako je priopćeno jutros iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, i dalje su aktivni požari  na području Stoca, Čapljine i Jablanice.

U Čapljini izgorjela kuća i dvije štale

Na lokalitetu Budisavine se uslijed požarišta aktiviralo, čulo par eksplozija. U mjestu Zaušlje izgorjela je kuća i dvije štale. Vatrogasne ekipe i dalje su na terenu.

U Stocu požar ne prijeti kućama

Uslijed jakog vjetra u 15 sati došlo je do proširenja požara, ispred naseljenih mjesta Zaušje i Stupišta. Gorjela je trava, nisko i visoko raslinje. Zbog nepristupačnosti terena otežano je gašenje na gore navedenim lokacijama. Na ispomoći jučer su bili pripadnici PVP Čapljina s jednim vozilom i tri vatrogasca. Trenutno požar je i dalje aktivan, ali ne prijeti gore navedenim naseljenim mjestima. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Jablanica

Vatrogasci su tijekom cijelog dana osiguravali požarište na lokalitetu kod Komadinovog vrela, te ugasili požar ispod magistralne ceste M-17 na lokalitetu Rečina i mjestu Crnaje. Sinoć su vatrogasci uspjeli održati pod kontrolom požar u širem pojasu iznad željezničke pruge, dok je jedan krak požara u stjenovitom, vrlo strmom i nepristupačnom terenu u popodnevnim i večernjim satima bio u razbuktaloj fazi. Požar u tom dijelu je i dalje aktivan. Nešto niža temperatura zraka tijekom prethodne noći utjecala je na blago smirivanje situacije na cijelom požarištu. Nažalost, porastom temperature ponovo se očekuje pogoršanje požarne situacije. U tijeku dana je najavljena pomoć vatrogasaca iz Županije Sarajevo.