POŽAR DOŠAO DO KUĆA Ne možemo sve pokriti, ima ljudi, ali nema opreme

Rujište požar
GSS Mostar

Vatrena stihija s kojom se mostarski vatrogasci bore od utorka prešla je preko prijevoja na Rujištu te je požar došao do kuća. Na terenu su sve raspoložive snage, ali požar neće biti lako staviti pod kontrolu.

“Radimo koliko možemo, ali situacija nije nimalo fina. Požar je došao do kuća i sada smo se rasporedili za gašenje požara koji ide prema kućama. Sva vozila i ljudi su na licu mjesta. Gore su drveća dosta velika, to je plamen po 15-20 metara te je situacija jako ozbiljna”, izjavili su iz PVP Mostar.

Sadržaj se učitava...

Vatrogasci su na brdu između Zijemalja i Rujišta počeli s gašenjem požara u utorak, a helikopter Oružanih snaga BiH ga gasi već treći dan. S obzirom na to kako se požar jako brzo širi od jutros su dobili pomoć Dobrovoljnog vatrogasnog društva, GSS-a Mostar, ISS-a Mostar, lokalaca i građana.

Iz Gorske službe spašavanja su dodali kako bi lakše riješili požar da imaju dovoljno opreme, što im predstavlja problem u stabiliziranju situacije.

Sadržaj se učitava...

Fronta požara je duga nekoliko kilometara i mi to ne možemo sve pokriti. Ima ljudi, ali nema opreme. Fali vode, cisterni i naprtnjača kako bi svi koji žele pomoći mogli sudjelovati”, kazali su ispred GSS-a Mostar.

“Vjetar trenutno nije jak, ali ćemo dežurati cijelu noć i pratiti razvoj situacije”, dodaju iz GSS-a Mostar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.