POVEZANI SA SKY APLIKACIJOM Uhićeno pet osoba u akciji "Kappa"

FUP Uhićenja
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) danas su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ) proveli operativno-taktičku akciju pod nazivom 'Kappa' u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske (RS), Policijske uprave Istočno Sarajevo i stručnom pomoći Ministarstva unutarnjih poslova SŽ, te su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja uhitili pet osoba inicijala: A.Ć. (1989.), B.B. (1991.), H.G. (1990.), E.D. (1985.) i A.J. (1977.).

Ove osobe se sumnjiče za izvršenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stav. 2, a u vezi sa stavom 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je danas iz FUP-a.

FUP Uhićenja

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Županijskog suda u Sarajevu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih osoba kojom prilikom je pronađena veće količina materija koje svojim izgledom i stanjem asociraju na opojne droge Cannabis, amfetamin, kokain, veća količina oružja i streljiva, ručne bombe, te drugi predmeti koji potječu ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela.

FUP Uhićenja

Navedene osobe se sumnjiče da su kao organizirana grupa, na čijem je čelu bio A.Ć. duže vremensko razdoblje drogu nabavljale i neovlašteno stavljale u promet na području Sarajevske županije, Zeničko-dobojske županije, Bosansko-podrinjske županije i Istočnog Sarajeva s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi.

FUP Uhićenja

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem SKY aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge.

Uhićene osobe će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predane nadležnom tužiteljstvu uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu, navedeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.