POVEZANI SA KELJMENDIJEM I STOJNIĆEM Predložen pritvor i mjere zabrane za četiri privedene osobe

zatvor

Nakon ispitivanja osumnjičenih, u prisustvu njihovih odvjetnika, postupajuća tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osumnjičene osobe, te također prijedlog za određivanje mjera zabrane za  još dvije osumnjičene osobe. 

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stav 1. točka b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, a predložene stroge mjere zabrane obuhvataju zabranu napuštanja boravišta, zabranu putovanja, kao i zabranu sastajanja sa određenim osobama. 

Nakon što je upućen prijedlog za mjere pritvora i mjere zabrane, kasno sinoć održano je sudsko ročište na kojem je postupajuća tužiteljica detaljno obrazložila razloge za mjere pritvora i mjere zabrane, koje trebaju osigurati neometan nastavak istrage koju vode Tužiteljstvo BiH, MUP Sarajevske županije i partnerske policijske agencije. 

Akcija 'Raptor' usmjerena je ne otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama, krijumčarenje osoba i druga povezana kaznena djela, a radi se o predmetu u kojem se realizira međunarodna suradnja i koriste informacije dobijene dešifriranjem Sky i Anom aplikacija. Istraga u ovom predmetu se nastavlja, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.

'Dnevni avaz' objavio je da se u ovom slučaju radi o Danijelu Dž., Mirnesu O., Sabini B. i Dušku K. Isti medij navodi kako je za Danijela Dž. predložena mjera zabrane. Pritvor za njega nije predložen jer je pristao na suradnju sa Tužiteljstvom BiH, te je progovorio o nezakonitim radnjama. Njega se povezuje sa Elvisom Keljmendijem i Denisom Stojnićem.