Potvrđena optužnica protiv Olivera Knezovića

Neredi u Širokom brijegu
Naime, sve optužbe su se dogodile 4. listopada 2009. godine, kada su navijači Sarajeva stigli u Široki Brijeg da bi odgledali utakmicu između svoga kluba (FK Sarajevo op.a.) i NK Široki Brijeg. Dolaskom u Široki Brijeg navijači Sarajeva su krenuli sa pravljenjem nereda oko stadiona sukobljavajući se sa stanovnicima Širokog Brijega, navijačima Širokog Brijega i malobrojnom policijom koja se nalazila taj dan u Širokom Brijegu.

Razlog malog broja policajaca taj dan u Širokom Brijegu leži u tome da se isti dan u mostaru igrao gradski derbi između Zrinjskog i Veleža, a zbog mogučih nereda u Mostaru veći dio policijskih snaga nalazio se na osiguranju tog gradskog derbija.

Knezović, je nakon hapšenja pobjegao iz pritvorske jedinice u Širokom Brijegu, odakle je prebjegao u Hrvatsku, gdje uživa u slobodi zahvaljujući zakonskim pogodnostima zbog kojih se nosioci dvojnih državljanstava ne izručuju pravosudnim organima druge zemlje.

S obzirom na ovakve okolnosti, pravosudni organi naše zemlje mogu jedino čekati da kod Knezovića proradi savjest i da se "smiluje" i preda ili da slučaj bude proslijeđen tužilaštvu Hrvatske.

Istovremeno sa podizanjem optužnice protiv Knezovića, Tužilaštvo u Širokom Brijegu je obustavilo istragu protiv 29-godišnjeg policajca Dragana Vujevića, koji se sumnjičio za ubistvo Puljića.