POTVRĐENA OPTUŽNICA Mostarac i Zeničanin krali i pucali po Bosni, ali i Hercegovini

POTVRĐENA OPTUŽNICA Mostarac i Zeničanin krali i pucali po Bosni, ali i Hercegovini
Ilustracija

Županijski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) protiv Damira D. (43) iz Mostara i Dine M. (51) iz Zenice (nastanjen u Sarajevu). Damiru i Dini se na teret stavlja da su kao suučesnici počinili dva razbojništva i  produženo kazneno djelo 'Teška krađa'. 

Također, Damir D. je optužen i za kazneno djelo 'Nasilničko ponašanje' počinjeno u stjecaju sa 'Teškim tjelesnim ozljedama', dok se Dino M. tereti i za kazneno djelo 'Dogovaranje kaznenog djela'.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti krajem rujna 2021. godine sa maskama na licima ušli u poslovnicu jedne mikrokreditne organizacije u Srebreniku, te pod prijetnjom upotrebe pištolja od radnika uzeli nešto više od 5.000 KM i pobjegli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Damir D. i Dino M. su osumnjičeni da su krajem listopada 2021. godine sa maskama na licima ušli u jednu zlatarsku radnju u Srebreniku, prodavačicu zatvorili u toalet, nakon čega su iz radnje uzeli veću količinu zlatnog nakita u vrijednosti od oko 130.000 KM.

Osumnjičeni su i da su krajem listopada 2021. godine provalili u jednu obiteljsku kuću u Srebreniku, i od vlasnika otuđili zlatni nakit u vrijednosti od oko 23.000 KM, a nakon toga iz garaže otuđili automobil VW Golf u vrijednosti od oko 5.000 KM.

Damir D. se tereti i da je u prosincu 2021. godine došao do obiteljske kuće u Jablanici u kojoj je bio bračni par, te kada je muškarac otvorio vrata, na njega je ispalio dva hica iz pištolja i promašio. Kada su muž i supruga počeli bježati u unutrašnjost kuće, ispalio je još nekoliko hitaca i muškarca pogodio sa dva hica u potkoljenicu lijeve noge i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dini M. se na teret stavlja i da je u prosincu 2021. godine u Sarajevu sa dvije osobe dogovarao da počine kazneno djelo 'Teška krađa' vrijednog zlatnog nakita. Županijskom sudu Tuzla je predloženo da se optuženima produži mjera pritvora.

Iz tužiteljstva TŽ podsjećaju, Sektor kriminalističke policije MUP-a TŽ je u suradnji sa Tužiteljstvom TŽ provodio višemjesečnu istragu u cilju otkrivanja počinitelja ovih kaznenih djela, te su po naredbi Županijskog suda Tuzla, uz podršku MUP-ova Sarajevske županije i HNŽ, izvršeni pretresi na području Sarajeva i Mostara, te su osumnjičeni u prosincu 2021. godine i lišeni slobode, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.