POTVRĐENA OPTUŽNICA Liječnica kriva za smrt 15-godišnjakinje

otac, nesreća, sutkinja, presuda, Ante Niče, ubojstvo, salmir kaplan, samir kaplan, izbori u BiH, tužiteljstvo, VSTV BiH, Tužiteljstvo ŽZH, prometna nesreća, Bobanova Draga, tužiteljstvo, optužnica, liječenje, Tuzla, kazna, pedofil, bjelovar, zlostavljanje djeteta

Općinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) protiv Melihe Z.- S. zbog postojanja osnovane sumnje da je kao specijalista infektolog u Klinici za zarazne bolesti UKC-a Tuzla počinila kazneno djelo 'Teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi' u vezi sa kaznenim djelom 'Nesavjesno liječenje'. 

Optužnica se odnosi na događaje koji se vezuju za nesavjesno liječenje koje je uzrokovalo smrt 15-godišnje maloljetnice M.Dž. iz Gračanice u kolovozu 2020. godine u UKC-u Tuzla.

Meliha Z.-S. se optužnicom tereti da je u razdoblju od 10. srpnja do 8. kolovoza 2020. godine kao specijalista infektolog u Klinici za zarazne bolesti bila svjesna da je maloljetna pacijentica sa nejasnim febrilnim stanjem i da se kao takva treba hospitalizirati isključivo u ovoj Klinici. 

Ona nije izvršila prijem pacijentice radi pravilne i blagovremene dijagnostike i liječenja te je došlo do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja maloljetnice i njene smrti.

Dakle, kao doktor medicine obavljajući svoju djelatnost, iz svjesnog nehata (svjesna da može doći do određenih posljedica, ali olako držeći da do istih neće doći), je primijenila očito neprikladan način liječenja pa time prouzrokovala znatno pogoršanje postojećeg zdravstvenog stanja uslijed čega je nastupila smrt maloljetne pacijentice.

Istragu u ovom predmetu je proveo tim tužitelja i istražitelja MUP-a TŽ, te su, između ostalih prikupljenih dokaza, urađena i  relevantna medicinska vještačenja, navodi se iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.