POTVRĐENA OPTUŽNICA Direktor i profesori škole 'naštelili' natječaj za nedovoljno stručnu osobu

policajci, osuđeni , dilanje, Split, oslobođen krivnje, Hrvatski Vrhovni sud, Damir Vuković, Slobo Marić, Županijski sud Mostar, presuda, ratni zločin, granična policija, granični policajac optužnica, optužnica, Tužiteljstvo BiH, tužiteljstvo, optužnica, porezna utaja , optužnica, tužiteljstvo, Natječaj, posao, Tuzla, korupcija, Tuzla, tužiteljstvo, optužnica, Đurđevik, ubojstvo, Livno, tužiteljstvo, sud, presuda, tužiteljstvo, pritvor, droga, krijumčarenje, silovanje, nasilje, zadar, tužiteljstvo, tužiteljstvo, presuda, zloupotreba položaja, Tuzla, optužnica, Tužiteljstvo BiH, autorska prava, zatvor, tužiteljstvo, mito, primanje dara, granična policija
Ilustracija/Hercegovina.info

Općinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije protiv Jasenka S. (44), Omera D. (52) i Adise M. (45) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su kao direktor i profesori u J.U. Mješovita srednja saobraćajna škola u Tuzli počinili krivično djelo 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja'.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti u kolovozu 2018. godine kao odgovorne osobe, Jasenko S. kao direktor škole, a Omer D. i Adisa M. kao profesori, te svi kao članovi Komisije za provođenje intervjua u postupku zapošljavanja, prilikom provođenja natječajne procedure po javnom natječaju nadležnog županijskog ministarstva za radno mjesto suradnika za ekonomsko - financijske poslove, u namjeri da jednu osobu stave u povoljniji položaj i pribave joj korist u vidu zasnivanja radnog odnosa u školi, teže povrijedili prava više kandidata koji su konkurirali za istu poziciju.

Postupajući suprotno odredbama Pravilnika o uvjetima i kriterijima u postupku zapošljavanja u javnim ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskoj županiji (TŽ), koji propisuje procedure i procjenu kandidata, intervjue nisu obavili u skladu sa propisima, a u zapisnik o obavljenim intervjuima su unijeli netočne podatke za više kandidata sa visokom stručnom spremom o načinu dodjele bodova.

Pored toga maksimalan broj bodova dodijelili su kandidatkinji sa srednjom stručnom spremom i time je doveli u povoljniji položaj na rang listi kandidata. Na osnovu takve liste je direktor škole donio odluku za prijem u radni odnos ove kandidatkinje, a onemogućavajući da drugi kandidati ravnopravno sudjeluju u natječajnoj proceduri.

U optužnici je nadležnom sudu predloženo da se pomenutim izrekne sigurnosna mjera zabrane vršenja poziva, aktivnosti ili funkcije u trajanju od pet godina, te da se poništi ugovor o radu zaključen između škole i zaposlene na pomenuto radno mjesto, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.