POTRAGE SUDOVA I POLICIJE Na graničnim prijelazima u BiH uhićeno šest osoba

Lisice uhićenje
Ilustracija

Prema potragama sudova i policije u BiH, slobode je lišeno šest osoba u razdoblju od 17. studenoga do 23. studenoga 2023. godine.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 23. studenoga 2023. godine, lišili su slobode D. G. (1993.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog kaznenog djela nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici. Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Orašje su prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šamac, lišili slobode M. Š. (1990.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Sarajevo raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela ugrožavanje sigurnosti. Državljanin BiH je predan službenicima Policijske uprave Orašje.

Prethodno, 18. studenoga 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode S. S. (1989.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Šamac i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina, 20. studenoga 2023., lišili su slobode državljanina BiH, D. L. (2000.). Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Šamcu zbog kaznenog djela teška tjelesna ozljeda. Kontroliran je na ulasku u našu zemlju na prijelazu Rača i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Kamensko su 18. studenoga 2023., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kamensko, lišili slobode M. B. (1992.). Utvrđeno je da Općinski sud u Livnu potražuje ovog bh. državljanina zbog kaznenog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Predan je službenicima Centra sudske policije u Hercegbosanskoj županiji. 

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 17. studenoga 2023., lišili su slobode H. P. (1986.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Cazinu zbog kaznenog djela krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša i predan službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.