POTRAGA ZA NAPADAČEM U pucnjavi u Sarajevu ozlijeđene dvije osobe

pucnjava Sarajevo
N1

U poznatom sarajevskom lokalu "Que pasa" u sarajevskom naselju Džidžikovac sinoć je došlo do pucnjave. Ranjena su dva muškarca, a za napadačem je raspisana tjeralica. 

Sinoć oko 20:50 sati, PU Centar je obaviještena da je u ugostiteljskom objektu, u ulici Džidžikovac, došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da ima ozlijeđenih osoba.

Jedan mladić zadobio ozljede opasne po život

Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave. Uslijed djelovanja vatrenog oružja, dva muškarca, oba u dobi od 23 godine su zadobili ozljede. Prvom su konstatirane lakše tjelesne ozljede u predjelu desne ruke, te je nakon medicinskog zbrinjavanja otpušten na kućno liječenje, a drugom su konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život i on je zbrinut na KCUS, prenosi Avaz.

Očevidom je rukovodio tužitelj ŽTŽS, a djelo je okvalificirao kao kazneno djelo iz člana 166. KZ FBiH u vezi s članom 28. istog Zakona - Ubojstvo u pokušaju.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici došli su do saznanja o muškarcu, državljaninu BiH, koji bi se mogao dovesti u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela. Za njim je raspisana potraga i policijski službenici aktivno rade na ovom predmetu, priopćili su iz MUP-a ŽS.