POSUŠJE Zapalio mladiću auto pa se predao policiji

POSUŠJE Zapalio mladiću auto pa se predao policiji
Hercegovina.info

Dana 3.9.2020. godine u 12:40 sati 26-godišnji građanin prijavio je Policijskoj upravi Posušje da je zapaljeno motorno vozilo marke Nissan Terrano koje isti koristi, a koje se nalazilo parkirano u dvorištu njegove obiteljske kuće u Posušju.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su službenici PU Posušje i djelatnici Vatrogasnog društva Posušje koji su ugasili požar koji je na vozilu izazvao veliku materijalnu štetu. Očevid su izvršili policijski službenici PU Posušje uz prisustvo vještaka za zaštitu od požara i eksplozija.

U službene prostorije PU Posušje dragovoljno je pristupio P. J. (42) sa šireg područja Posušja te je izjavio da je on zapalio vozilo Nissan Terrano.

P. J. (42) lišen je slobode te je nad njim izvršena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Oštećenje tuđe stvari' iz čl. 293. KZ-a F BiH u stjecaju s kaznenim djelom 'Izazivanje opće opasnosti' iz čl. 323. KZ-a F BiH, a o svim poduzetim radnjama izvješten je županijski tužitelj.

Po kompletiranju predmeta PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv P. J. (42), navodi se u informaciji iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.