POSUŠJE Ostavio golfa da radi ispred banke, pa mu ukraden

Golf 4
Ilustracija

U srijedu 20.01.2021. godine u 14 sati BH državljanin (19) iz Posušja pristupio je u PU Posušje i prijavio da je taj dan oko 13:20 sati parkirao osobni automobil marke VW Golf tip IV, u Ulici fra Grge Martića u Posušju, te je nakratko izišao iz vozila i ušao u poslovnicu jedne banke ostavivši motor vozila u radu, a kada je izišao iz banke vidio je da je netko odvezao vozilo.

Postupajući po zaprimljenoj prijavi policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji a tijekom dana navedeno vozilo pronađeno je s vidljivim oštećenjima i bez registarskih oznaka, na lokalitetu Tomilje u mjestu Gradac, općina Posušje, nakon čega je isto specijalnim vozilom „pauk“ prevezeno u krug PU Posušje.

Uhićen je Š. J. (29) iz Posušja i nad njim je izvršena kriminalistička kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je isti počinio opisano  kazneno djelo.

Po kompletiranju predmeta PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv Š. J. (29) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Oduzimanje tuđe pokretnine iz čl. 291. KZ-a F BiH u stjecaju s kaznenim djelom Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. KZ-a FBiH, priopćeno je danas iz MUP-a ŽZH.