POSUŠJE Čitlučanin zatečen vidno pijan za volanom

Alkotest
Ilustracija

Iz oblasti sigurnosti prometa iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) izdvajaju podatak da su tijekom vikenda policijski službenici lišili slobode osobu koja je upravljala motornim vozilom pod utjecajem alkohola. 

U subotu 30.1. oko 18:15 sati Policijska uprava (PU) Posušje zaprimila je više prijava građana da se magistralnom cestom M-17.5, iz smjera Rakitna u smjeru Posušja, kreće motorno vozilo marke Mercedes, bh. registarskih oznaka, kojim upravlja vidno alkoholizirani vozač i koje ugrožava druge sudionike u prometu.

Odmah nakon zaprimljene prve prijave ususret navedenom vozilu upućena je prometna ophodnja koja je u Bidinjskoj ulici u Posušju zaustavila navedeno vozilo. Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je vozilom upravljao F. B. (50) iz Čitluka, a izvršenim alkotestiranjem kod istoga je izmjereno 2,03 gr/kg alkohola u dahu.

F. B. (50) lišen je slobode i smješten u prostorije za zadržavanje do otrežnjenja. U nedjelju 31.1. F. B. (50) pušten je na slobodu nakon što mu je uručen prekršajni nalog – za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 400 KM, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 'B' kategorije u trajanju od dva mjeseca te je dobio dva kaznena boda, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.