POSUŠJE Braća se posvađala pa zapucali jedan na drugog, intervenirali i specijalci

Pištolj pucnjava
Ilustracija

Dana 12.9.2020. godine Policijska uprava (PU) Posušje zaprimila je prijavu da je u mjestu Zagorje općina, Posušje, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane mještanina I. J. (54), koji je uputio ozbiljne prijetnje svome bratu (60).

Na mjesto događaja upućeni su službenici PU Posušje koji su utvrdili da se I. J. (54) zabarikadirao u obiteljsku kuću te je isti odbijao kontaktirati s policijskim službenicima. Nakon kraćeg vremena na mjesto događaja izašli su policijski službenici Specijalne policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) kojima se I. J. (54), nakon kraćeg pregovaranja, predao te je priveden u službene prostorije PU Posušje.

Izvršenim alkotestiranjem kod I. J. (54) očitana je koncetracija alkohola u dahu od 1,95 g/kg nakon čega je isti lišen slobode.

Službenici PU Posušje tijekom nedjelje će izvršiti kriminalističku obradu nad I. J. (54); također, na mjestu događaja danas će se izvršiti očevid te će biti izvršena pretraga obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice koje koristi I. J. (54), priopćeno je iz MUP-a ŽZH.