Poslije brutalnog ubojstva na sarajevskoj Dobrinji: Škrba nije opet saslušavana, Korać i dalje na Psihijatriji

Škrba se nakon što je predata u nadležnost Tužiteljstva tijekom ispitivanja branila šutnjom, iako je istražiteljima nakon uhićenja na Autobuskoj postaji u Mostaru priznala da je skalpelom zaklala Bukvića u tamnoj komori fotografske radnje te je opisala okolnosti koje su dovele do ubojstva.

- Osumnjičena nije ponovo ispitivana u Tužiteljstvu. Istražne radnje se još provode, a naređena su i brojna vještačenja - kazala je za Dnevni Avaz Jasmina Omićević, glasnogovornica  Tužiteljstva Županije Sarajevo.

Škrbin nevjenčani suprug Elvir Korać, za kojeg je policija u prvi mah sumnjala da je ubio Bukvića, još se nalazi na liječenju na Psihijatriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

- Razgovarao sam s njim. Na pitanja je odgovarao adekvatno i suvislo. Njegovo liječenje još traje. On je još nestabilan, a kod nas će se zadržati, prema mojoj slobodnoj procjeni, još 15 dana do mjesec - kazao je za Dnevni avaz Abdulah Kučukalić, direktor Klinike za psihijatriju KCUS-a.

Dnevni Avaz podsjeća da se Korać sam javio na Psihijatriju KCUS-a, bez pratnje policijie. Tek nakon što su liječnici vidjeli da se Korać spominje u Dnevnom avazu pozvali su policiju, koja je ocijenila da Korać nije umiješan u Bukvićevo ubojstvo.

Kako je ranije pisano o tome, Korać je odgovoran za ubojstvo troje članova svoje obitelji. Uoči agresije na BiH ubio je oca Izeta, da bi 1993. godine ubio majku Fatimu i sestru Elviru.

Izvor: Dnevni avaz