POSAVINA Zbog korupcije pripadnici SIPA-e uhitili tri osobe

Euri u rukama
Ilustracija

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (30.3.) u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Posavske županije, realizirali operativnu akciju kodnog naziva 'Mores' i uhitili tri osobe.

Uhićeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 380. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine 'Primanje dara i drugih oblika koristi'.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, službenici SIPA-e su po naredbi Općinskog suda u Orašju, pretresli osobe, stambene i poslovne objekte, službene prostorije te pokretne stvari na ukupno šest lokacija u Šamcu, Orašju i Odžaku, i tom prilkom otkrili i privremeno oduzeli određen iznos novca koji potiče iz izvršenja krivičnog djela, te predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, dvije osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužiteljstva Posavske županije, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.