Popis osumnjičenih osoba i kompanija u akciji u kojoj su uhićeni Lijanovići

Lijanovići, Lijanovići, pljačka, Lijanovići, Dragan Čović, optužnica, Lijanovići, uhićenje, prijave, Sipa, Lijanovići, pljačka, uhićenje, prosvjed, Lijanovići, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjedi, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjed, Lijanovići, prosvjed, prosvjedi, Široki Brijeg, Lijanovići, prosvjed, radnici, Lijanovići, Široki Brijeg, prosvjedi, Lijanovići, prosvjedi, Božić, Lijanovići, proračun, isplata, lijanovic, Lijanovići, uništeni dokumenti
...ali i još neki suradnici i članovi Narodne stranke Radom za boljitak, poput ministra Milorada Bahilja.

Dakle, pored Jerka Ivankovića Lijanovića pretreseni su objekti u vlastništvu, a za ovo kazneno djelo se također sumnjiče: Slavo Ivanković-Lijanović (1957.), Jozo Ivanković-Lijanović (1962.), Mladen Ivanković-Lijanović (1960.), Milorad Bahilj (1953.), Jozo Slišković (1956.), Venka Ivanković (1941.), Željko Mikulić (1959.), Zdravko Ivanković (1968.), Draženko Kvesić (1968.), Miroslav Čolak (1941.), Lijan-Stipe Ivanković (1933.), Mirjana Šakota (1958.), Mirko Galić (1954.).

Radi se između ostalog, o poreznim utajama u iznosima od više od 11 milijuna KM, koje su počinjene sa osnivanjem i kasnijim fiktivnim gašenjem poduzeća, sa ostavljenim velikim dugom za porez. Navedena poduzeća su se bavila uvozom, proizvodnjom i preradom mesa i mesnih prerađevina.

U okviru akcije, izvršeni su pretresi i izuzimanje dokumantacije i dokaznih materijala iz poduzeća: "Lijanovići" d.o.o. Široki Brijeg "Kora- fin" doo Široki Brijeg "Velmos Company" d.d. Mostar.

Navedene osumnjičene osobe su pod istragom i osumnjičene su za kaznena djela organizirani kriminal iz članka 250. stavak 3. Kaznenog zakona BiH, a u svezi sa kaznenim djelima neplaćanje poreza iz članka 211., porezna utaja ili prijevara iz članka 210. i pranje novca iz članka 209. KZ BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj donijet će odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom. Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se svim policijskim agencijama koje su sudjelovale u ovoj akciji i istrazi u ovom predmetu.