POLICIJSKO IZVJEŠĆE 25-godišnji kamiondžija iz BiH skrivio smrt tri osobe kod Okučana

POLICIJSKO IZVJEŠĆE 25-godišnji kamiondžija iz BiH skrivio smrt tri osobe kod Okučana
SBonline

U teškoj prometnoj nesreći kod Okučana u Hrvatskoj, u petak popodne poginule su tri osobe, a kako neslužbeno navodi Index u osobnom automobilu poginuli su majka i dva sina.

Osobni automobil (reg. oznaka Srbije) sudario se sa teretnim vozilom kojim je upravljao 25-godišnji državljanin BiH.

"Policija je očevidom, uz nazočnost državnog odvjetnika, utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 25-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim automobilom s priključnim vozilom hrvatskih registarskih oznaka i kretao se krakom prometnog čvora Okučani iz smjera juga u smjeru sjevera. 

Istim krakom ceste iz smjera zapada u smjeru juga kretao se osobni automobil nacionalnih oznaka Republike Srbije, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Republike Srbije. Na dijelu ceste kod zavoja ulijevo, 25-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja skupa vozila osobinama i stanju na cesti uslijed čega je vozilom prešao na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smjera te je došlo do udara teretnog automobila u osobni automobil. 

Na mjestu događaja intervenirali su i pripadnici JVP Nova Gradiška radi izvlačenja tijela unesrećenih. U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradale tri osobe, državljani Republike Srbije, koje su se nalazile u osobnom automobilu, starosti 35, 38 i 57 godina. U vremenu od 15:15 sati do 22 sata, krak prometnog čvora Okučani autoceste A3, bio je zatvoren za sav promet koji je preusmjeravan obilaznim prometnim pravcima.

U 19:30 sati, 25-godišnji vozač teretnog automobila je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona, 'Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu', biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu", navodi se u službenom izvješću Policijske uprave brodsko-posavske.