POLICIJSKA AKCIJA 'FILM' Plaćali usluge novcem koji se koristi kao filmski rekvizit, a dilali su i drogu

Sarajevo, Veleposlanstvo Švedske, Sipa, droga, akcija uhićenja, Sipa, Ministarstvo obrane BiH, Sipa, uhićenje, krijumčarenje ljudi, Sipa, krijumčarenje ljudi, Sipa, tužiteljstvo, pretres, istraga, Gradiška, Tužiteljstvo BiH, uhićenja, pretres, Cazin, tužiteljstvo, krijumčarenje, droga
Arhiva/hercegovina.info

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, koodinira rad na terenu policijskih službenika SIPA, kojima podršku pružaju pripadnici MUP-a Unsko - sanske županije (USŽ).

Akcija kodnog naziva 'Film', usmjerena je prema tri osumnjičene osobe, a vrše se pretresi na više lokacija, na podučju Cazina i Velike Kladuše.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su kao organizirana kriminalna grupa, vršili nezakonitu nabavku, skladištenje, skrivanje i dalje međunarodno krijunčarenje prema R. Hrvatskoj i zemljama EU, veće količine opojne droge marihuana – 'skunk'. 

Također, osumnjičeni se terete da su na području Cazina, Velike Kladuše i drugih mjesta, vršili nezakonito stavljanje u promet većeg iznosa krivotvorenog novca, koji se koristi kao filmski rekvizit, čime su sebi pribavljali nezakonitu imovinsku korist i nanosili štetu drugim osobama, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.