POLICIJA U ŽZH PONOVNO PRONAŠLA MARIHUANU Ovaj put nije vrećica, nego više od 90 stabljika

marihuana,MUP ŽZH
MUP ŽZH

Postupajući u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga policijski službenici PU Posušje došli su do saznanja da je nepoznati počinitelj ili više njih u mjestu Podzavelim zasadio nasad indijske konoplje.

Dana 28.07.2022. godine pretragom terena u mjestu Podzavelim, zaseok Paljike-Pišteljak, pronađen je nasad od ukupno 88 stabljika indijske konoplje te je isti stavljen pod nadzor policijskih službenika.

Budući da od pronalaska zasada do 10.08.2022. godine nitko nije dolazio na navedenu lokaciju o svemu je upoznat županijski tužitelj  koji je naložio da se izvrši očevid a da se stabljike indijske konoplje izuzmu, što je i učinjeno.

Postupajući u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga policijski službenici PU Posušje također su došli do saznanja da I. M. (50) iz Posušja, na betonskoj ploči nedovršene obiteljske kuće u Posušju, uzgaja više stabljika indijske konoplje.

O tim saznanjima izviješten je županijski tužitelj uz čiju suglasnost je PU Posušje od Općinskog suda u Širokom Brijegu zatražila Naredbu za pretragu nedovršene obiteljske kuće I. M. (50), priopćeno je danas iz MUP-a ŽZH.

Temeljem naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu policijski službenici PU Posušje izvršili su pretragu nedovršene obiteljske kuće I. M. (50) te su tom prilikom pronašli, zasađene u PVC posudama, tri stabljike koje svojim izgledom i mirisom asociraju na opojnu drogu marihuanu.

Pronađene stabljike su na Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzete a nad I. M. (50) je, u službenim prostorijama PU Posušje, izvršena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  iz čl. 238. KZ-a F BiH.

Po kompletiranju predmeta PU Posušje podnijeti će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće izvješće protiv I. M. (50), navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.