POLICIJA NUDI NAGRADU Tko je ubio Hrvata u Münchenu?

policija njemačka
Ilustracija

Nakon što je policija Münchena 9. studenog pronašla beživotno tijelo 49-godišnjeg Hrvata u Neuhausenu, na vidjelo izlazi sve više detalja, javlja Fenix-magazin.

Prve istrage i vještačenja nedvojbeno su pokazali da je muškarac preminuo od posljedica vanjskog nasilja. Kako bi rekonstruirali tijek zločina, policajci su izradili trodimenzionalni model mjesta zločina koristeći digitalnu analizu.

Ured za ubojstva sada je preuzeo daljnje istrage. Osnovana je zasebna istražna skupina pod imenom “EG Kristian” koja se sastoji od više od deset specijaliziranih detektiva iz raznih kriminalističkih odjela münchenske policije.

U ovom trenutku službenici uglavnom istražuju brojne osobne i materijalne dokaze.

Na području mjesta zločina od ove srijede bit će postavljeni plakati za traženje svjedoka. Za informacije iz Njemačke koje dovode do istrage ili uhićenja osumnjičenika, Ured bavarske državne kriminalističke policije ponudio je nagradu do 5.000 eura.

Tko je nešto vidio na području Leonrodstrasse, Landshuter Allee i Albrechtstrasse u Neuhausenu tijekom navedenog razdoblja koja bi mogla biti povezana s ovim incidentom? Mole se osobe koje mogu dati relevantne informacije da se jave u sjedište policije u Münchenu, Kommissariat 11, tel. 089 / 2910-0, ili bilo koju drugu policijsku postaju, stoji u pozivu.

Treba napomenuti da je nagrada namijenjena isključivo fizičkim osobama, a ne osobama čije profesionalne dužnosti uključuju progon kaznenih djela.

Podsjetimo, budući da od sredine listopada nije mogla stupiti u kontakt s ocem , policiji se javila zabrinuta kćer. Vatrogasci su preko balkona ušlu u zaključani stan 49-godišnjaka na trećem katu stambene zgrade u ulici Leonrodstrasse 31. Zatekli su Hrvata kako beživotno leži na tlu.

Nakon obdukcije, potvrđeno je da je nesretni muškarac ubijen. “Ubijen je nasiljem nad gornjim dijelom tijela”, rekao je Stephan Beer, šef odjela za ubojstva. Čovjek nije upucan niti zadavljen. Beer nije dao preciznije podatke o okolnostima smrti. U stanu su pronađeni tragovi krvi. Zasad nema naznaka o tučnjavi između počinitelja i žrtve.

Prema navodima istražitelja, muškarac je bio nezaposlen. Zadnji put je viđen u kupovini 17. listopada. Od kada je mrtav još uvijek nije jasno. Policija nastavlja istragu.