Policija kod Ljubušaka pronašla laboratorij za uzgoj marihuane i veći iznos novca

Marihuana kod Ljubušaka
MUP ŽZH

Postupajući po operativnoj akciji kodnog imena 'Lord' koja je zavedena s ciljem suzbijanja zlouporabe opojnih droga, policijski službenici MUP-a Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Sektora kriminalističke policije su u četvrtak 23.7.2020. godine na temelju naredbe Općinskog suda Ljubuški izvršili pretres stana, pratećih objekata, te vozila koje koristi osoba D.M. (39) iz Ljubuškog.

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno izuzeto četrnaest stabljika koje svojim izgledom i mirisom asociraju na biljku opojne droge tipa marihuana, određena količina suhe zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, određen iznos novca, te improvizirani laboratorij s kompletnom opremom za uzgoj opojne droge.

D.M. je priveden te je nad istim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 st.1 KZ FBiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta policijski službenici MUP-a ŽZH će protiv D.M.(39) uputiti Izvješće o počinjenom navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, navedeno je iz Ureda za informiranje MUP-a ŽZH.