POLICIJA JURILA ZA NJIM Ljubušak uhićen u Širokom Brijegu, drogu izbacio kroz prozor automobila

Ljubušak s drogom bježao policiji uhićen u Širokom Brijegu
Hercegovina.info

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i po prethodno dostavljenim informacijama od strane Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, policijski službenici PU Široki Brijeg su dana 08.11.2023. godine, u 00:40 sati, u mjestu Knešpolje u Širokom Brijegu, prilikom pokušaja kontroliranja osobnog motornog vozila marke „Škoda”, norveških registarskih oznaka, uočili da vozač navedenog vozila kroz prozor vozačevih vrata izbacuje dvije PVC vrećice u kojima se nalazi materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dok je prilikom zaustavljanja vozila vozač odbacio mobilni telefon, priopćeno je danas iz MUP-a ŽZH.

Po zaustavljanju vozila policijski službenici PU Široki Brijeg su utvrdili da je vozilom upravljao D.M rođen 1973. godine iz Ljubuškog, a na mjestu događaja su izvršili očevidne radnje te prikupili odbačene predmete.

D.M. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz članka 238 KZ F BiH, a po kompletiranju predmeta protiv istog će biti upućeno izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, priopćeno je.

Kako doznaje Hercegovina.info, uhićeni je bježao policiji, a zaustavljen je i uhićen nakon kilometar i pol jurnjave.