Policija će za vikend obilaziti izletišta i sankcionirati neposlušne

rotacija pljačka, razbojništvo, Dubrovnik, krijumčarenje, marihuana, ubojstvo
Hercegovina.info

MUP Hercegbosanske županije oglasio se priopćenjem za javnost gdje je ponovno pozvao žitelje županije na poštivanje zapovijedi/odluka Kriznog stožera.

Tako će tijekom vikenda biti pojačana policijska kontrola izletišta u gradovima/općinama HB županije, a policija je dobila instrukcije da upozori građane na izletištima o zapovijedima Kriznog stožera, a ukoliko isti ne poslušaju zapovijedi nadležnih osoba, policije, isti će biti sankcionirani.

Inače, temelj za ovakvo postupanje policije je odluka Kriznog stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije od 21.03.2020. godine.

"U zgradi Vlade Hercegbosanske županije održana 5. izvanredna sjednica Kriznog stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije na kojoj je donesena sljedeća Zapovijed:

Zabranjeno je okupljanje više od 5 osoba na javnim površinama na području Hercegbosanske županije, izuzev sahrana, gdje je dozvoljeno prisustvo najužem krugu obitelji. Ovom Zapovijedi zabranjuje se izražavanje sućuti osobno po kućama, a pogrebne usluge vršit će se po pozivu na telefon.

Za nepridržavanje Zapovijedi izriče se kazna u iznosu od 1.000,00 KM, a za provođenje i nadzor ove Zapovijedi zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegbosanske županije i Uprava za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije.

Ova Zapovijed stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se do daljnjega", navodi se u priopćenju.