POKUŠAJ UBOJSTVA Nakon pucnjave u I. Sarajevu, 32-godišnjak u kritičnom stanju, za počinitelja predložen pritvor

Traka mjesto zločina
Hercegovina.info

Okružno javno tužiteljstvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je  Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv Koste P. (22) iz Pala zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju' iz članka 124. stav 1. KZ RS u vezi članka 22. istog zakona (Pokušaj), priopćeno je iz Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo uz navođenje inicijala. 

Riječ je o pucnjavi u kojoj je ispred kafića 'Mocca' u Istočnom Sarajevu ranjen Adi Nukić. 

"Navedena osoba K. P. se sumnjiči da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju' na način da je dana 19.7.2023. godine, oko 16:50 sati, dovezao motociklom marke KTM tip crosser, bez registarskih oznaka, sa detaljima narandžaste boje na istom, u ulici Hilandarska, naspram broja X, općina Istočno Novo Sarajevo, gdje se zaustavio, te je iz vatrenog oružija, najvjerojatnije pištolja, nepoznate marke, kalibra 9 milimetara, ispalio sedam hitaca u smjeru osobe N.A. (32), koji se u tom trenutku nalazio ispred ugostiteljskog objekta 'Caffe Mocca', lociranog na navedenoj adresi", navedeno je u priopćenju.

U pucnjavi je Nukić zadobio ozljede opasne po život i to ustrijelnu ranu u predjelu abdomena i tri prostrijelne rane u predjelu natkoljenice lijeve noge. Nakon pucnjave Kosta P. se pomenutim motociklom udaljio u smjeru ulice Spasovdanska, a zatim u nepoznatom smjeru, prenosi 'Dnevni avaz'.

"Razlozi za predlaganje mjere pritvora za osobu sa incijalima P.K. sastoje se u tome da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i utjecati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak ZKP RS, te da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog kaznenog djela, ili da će učiniti drugo kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna ZKP RS", navodi se u priopćenju.

'Dnevni avaz' podsjeća, Adi Nukić je uhićen u listopadu prošle godine u nastavku akcije 'Rez' zbog sumnje u organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Tada mu je određen pritvor, ali u travnju je odlukom Suda BiH pušten na slobodu, kada su mu određene mjere zabrane. Nukić se tereti za organizirani kriminal i neovlašteni promet drogama zajedno sa Blaženkom Raševićem, Elvisom Keljmendijem, Ajlinom Ahmićem i Anelom Sejfovićem.