PODMETANJE Zapaljen jedan, a vatrom oštećeno još pet automobila; Jedna osoba privedena

Požar auto Sarajevo
Avaz

Prema izvještaju MUP-a Sarajevske županije, sinoć oko 23 sata, obaviještena je četvrta Policijska uprava da je na parking prostoru u ulici Bulevar Mimar Sinana bb, općina Novi grad, došlo do požara na putničkom motornom vozilu VW Golf 3, gdje se požar proširio na pet drugih motornih vozila koja su bila parkirana u blizini, piše 'Dnevni avaz'. 

"Požar je lokaliziran od strane Profesionalne vatrogasne postrojbe Sarajevske županije u 23:20 sati, na mjestu događaja nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije koji je naredio osiguravanje mjesta događaja do jutamjih sati, te da se izvrši očevid u prisustvu stalnog sudskog vještaka PPZ struke i očevidne ekipe MUP-a SŽ.

Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 323 KZ FBiH, 'lzazivanje opće opasnosti', službenici Policijske postaje Dobrinja uhitili su osobu S. R. iz Sarajevu. Uhićena osoba je predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a SŽ. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenog krivičnog djela", navode iz sarajevske policije.