Podignuta optužnica protiv muškarca koji je u Mostaru "pao" s migrantima

Policija kombi
Hercegovina.info

Tužiteljstvo BiH, podiglo je optužnicu državljanina BiH Nisveta Muharemovića (1992.) iz Bratunca zbog krijumčarenja migranata. Optuženi Muharemović, tereti se da je radi ostvarivanje nezakonite imovinske koristi, sudjelovao u krijumčarenju migranata s područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

Muharemović se tereti da je, u ožujku 2020. godine, u Sarajevu, s vozilom kojim je upravljao, za ugovoreni novčani iznos kao nezakonitu imovinsku korist, povezao više osoba, ilegalnih migranata s područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

U optužnici se navodi da je optuženi migrante povezao prema Mostaru, s namjerom njihovog daljeg prelaska u Republiku Hrvatsku i dalje prema zemljama EU, kada je na širem području Mostara, otkriven u izvršenju kaznenog djela od strane policijski djelatnika PU Mostar.

Optuženi se tereti da je, prijevozom omogućio nezakonit boravak više krijumčarenih osoba na području Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo Krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH koji je istu potvrdio, priopćeno je jutros iz Tužiteljstva BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.