Podignuta optužnica protiv muškarca koji je u Mostaru "pao" s migrantima

Podignuta optužnica protiv muškarca koji je u Mostaru "pao" s migrantima
Hercegovina.info

Tužiteljstvo BiH, podiglo je optužnicu državljanina BiH Nisveta Muharemovića (1992.) iz Bratunca zbog krijumčarenja migranata. Optuženi Muharemović, tereti se da je radi ostvarivanje nezakonite imovinske koristi, sudjelovao u krijumčarenju migranata s područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

Muharemović se tereti da je, u ožujku 2020. godine, u Sarajevu, s vozilom kojim je upravljao, za ugovoreni novčani iznos kao nezakonitu imovinsku korist, povezao više osoba, ilegalnih migranata s područja Iraka, koji su nezakonito boravili u BiH.

U optužnici se navodi da je optuženi migrante povezao prema Mostaru, s namjerom njihovog daljeg prelaska u Republiku Hrvatsku i dalje prema zemljama EU, kada je na širem području Mostara, otkriven u izvršenju kaznenog djela od strane policijski djelatnika PU Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi se tereti da je, prijevozom omogućio nezakonit boravak više krijumčarenih osoba na području Bosne i Hercegovine, čime je počinio kazneno djelo Krijumčarenje osoba iz članka 189. stavak 2. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH koji je istu potvrdio, priopćeno je jutros iz Tužiteljstva BiH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.