PODGORICA Ušetao u zgradu suda i raznio se - jedna osoba poginula, više ozlijeđenih

Podgorica sud eksplozija očevid
Vijesti.me

Mladen Bulatović (39) smrtno je stradao nakon što je na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, saznaje crnogorski portal 'Vijesti'. Bomba je aktivirana prije nego je Bulatović pristupio kontroli policijskih službenika.

Direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović kazala je da se devet pacijenata javilo u Urgentni centar. Pet ih je imalo fizičke ozljede, a četvoro među njima je primljeno na dalji hospitalni tretman u Kliničkom centru. Kod jedne pacijentkinje je rađena hitna kirurška intervencija, a njeno stanje je nakon toga stabilno.

"Oko 11:35 sati na ulazu u zgradu Osnovnog suda u Podgorici M. B. je aktivirao najvjerojatnije ručnu bombu kojom prilikom je smrtno stradao, dok je pet osoba, prema do sada raspoloživim informacijama, ozlijeđeno", priopćeno je službeno iz Uprave policije.

'Vijestima' je iz policije rečeno da je utvrđeno da je Bulatović ušao na prva vrata suda, te da je bombu aktivirao u međuprostoru između dvoje staklenih vrata zgrade.

Radulović je istaknula da je pet osoba imalo fizičkih ozljeda, dok se kod ostalih radi o stresogenoj reakciji. Predsjednik odvjetničke komore Zdravko Begović kazao je da je odvjetnik Branimir Vukčević ozlijeđen prilikom eksplozije bombe ispred Osnovnog suda u Podgorici. Osim njega, ozlijeđena su dva radnika suda i tri građanina.

Poginuli Bulatović je od ranije poznat policiji, navode crnogorski mediji. Osuđivan je zbog napada na policijske službenike, krivotvorenja, neovlaštenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i dr.

Mladen Bulatović (39), koji je poginuo nakon što je danas, na ulazu u podgorički Osnovni sud aktivirao ručnu bombu, nije imao zakazano suđenje pred tim sudom, niti je bio pozvan da dođe u tu pravosudnu ustanovu. To su priopćili iz Osnovnog suda u Podgorici, pojasnivši da je Bulatović u lipnju prošle godine osuđen kaznom rada u javnom interesu - zbog kaznenog djela 'Nedavanje izdržavanja'.

"Završen je očevid i radimo na tome da se utvrdi motiv događaja", kazala je za Televiziju Crne Gore viša državna tužiteljica Snežana Šišević. "Mogu vam reći da je upravo završen očevid. Očevid sam obavila zajedno sa pripadnicima Forenzičkog centra iz Danilovgrada kao i službenicima Odjeljenja Podgorica", kazala je Šišević.