PODGORICA Likvidirao ga dok je sjedio u bašti kafića

Podgorica ubojstvo Dejan Lakušić
Vijesti.me

Podgoričanin Dejan Lakušić (52) ubijen je u subotu oko 18 sati u pucnjavi koja se dogodila u Ulici Bratstva i jedinstva, rečeno je za crnogorski portal 'Vijesti' iz Uprave policije.

Zbog ubojstva Lakušića policija je uhitila njegovog sugrađanina Gorana A. (59) koji im se sam predao zbog tog djela. Prema saznanjima 'Vijesti', sumnja se da je Goran A. u Lakušića ispalio nekoliko hitaca, dok je ovaj sjedio na terasi jednog lokala u toj ulici.

Ubijeni Lakušić od ranije je poznat policiji. Uhićen je početkom godine, zbog sumnje da je napao sina Gorana A. - Stefana, a potom i pucao oko njega.

Ubojstvu je, prema saznanjima 'Vijesti', prethodio višegodišnji sukob između Lakušića i Gorana A., oko imovine. Dugogodišnji spor oko imovine i nevraćenog novca između dvojice Podgoričana završio je ubojstvom Dejana Lakušića (52). Za navedeni crnogorski portal je iz Uprave policije (UP) neslužbeno rečeno da je, kako se sumnja, upravo taj sukob motiv ubojstva.

"Nakon ubojstva, Goran A. je sjeo u automobil i dovezao se u Centar sigurnosti Podgorica, gdje je i rekao što je uradio", kazao je sugovornik iz Uprave policije.

Sugovornik uključen u istragu rekao je 'Vijestima' da je Lakušić, koji je u policijskim spisima godinama bio evidentiran kao izvršitelj kaznenih djela, navodno ranije posudio novac Goranu A. i dao mu na korištenje imovinu. Zbog neraščićenih odnosa, odnosno nevraćenih dugova, godinama su se sukobljavali, a dolazilo je i do fizičkih i oružanih napada.

Sada pokojni Lakušić uhićen je 15. veljače ove godine, nakon što je Stefan (30), sin Gorana A. policiji prijavio da ga je 52-godišnjak prvo fizički napao, a potom iz pištolja ispalio jedan projektil pored njegovog tijela. Tridesetogodišnjak je tada tvrdio da ga je Lakušić, u jednom lokalu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, prvo udarao pištoljem u predjelu glave, a potom i povukao oroz.

Ubijeni Lakušić, tvrdi sugovornik iz istrage, i prije nekoliko godina sukobio se sa obitelji Gorana A., tražeći da mu vrate novac.