PLJAČKALI PO MOSTARU Dvojac provaljivao u kuće, kafiće, poduzeća, a na meti se našla i crkva

Policijska vozila
Hercegovina.info

Službenici Policijske uprave (PU) Mostar su u posljednjem vremenskom razdoblju radeći na sprječavanju i prevenciji teških kaznenih djela, priveli dvije osobe.

Riječ je o osobama B.B. (1999.) iz Mostara i A.M. (1993.) iz Gornjeg Vakufa i oni se sumnjiče da su na području Mostara počinili više kaznenih djela.

Osumnjičeni su u zadnjih mjesec dana na području nadležnosti Policijske uprave Mostar izvršili šest provalnih krađa u ugostiteljske objekte, poduzeća, gospodarske objekte i obiteljske kuće iz kojih je otuđena veća količina vrijednih predmeta i alata, te je pričinjena materijalna šteta.

Službenici PU Mostar su kod osumnjičenih pronašli veću količinu otuđenih predmeta, bakrene ploče sa Srpske pravoslavne crkve u Mostaru, te određenu količinu narkotičkih sredstava.

Predmeti koje su osumnjičeni otuđili, nakon kriminalističke obrade bit će vraćeni vlasnicima.

Odjel kriminalističke policije PU Mostar će podnijeti prijavu protiv osumnjičenih nadležnom tužiteljstvu za kaznena djela 'Teška krađa' i 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga', navedeno je u priopćenju iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije.