PLJAČKALI PO LJUBUŠKOM, GRUDAMA, ŠIROKOM, ČITLUKU Pronađen novac, skupocjeni satovi, nakit...

Privođenje
Avaz

Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv kaznenih djela iz oblasti imovinskih delikata, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije u suradnji s MUP-a Zapadnohercegovačke županije tijekom srijede su uspješno realizirali akciju na području Travnika i Viteza. Tom prilikom izvršeni su pretresi na više lokacija gdje su pronađene veće količine novca, zlatnog nakita, skupocjenih satova, zatim specijalizirani alat namijenjen za provalne krađe, kao i razni predmeti za koje se sumnja da potječu iz kaznenih djela.

Shodno navedenim aktivnostima, a zbog sumnje da su počinili više navedenih krivičnih djela na području Zapadnohercegovačke županije, uhićeni su A.H. rođen 1987.godine, R.S. rođen 1980.godine i M.H. rođen 1987.godine, svi iz Viteza.

U suradnji s nadležnim tužiteljstvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.
 
Navedena akcija je rezultat višemjesečnih zajedničkih aktivnosti koje su bile usmjerene na rasvjetljavanje većeg broja kaznenih djela iz oblasti imovinskih delikata, koja su počinjena na području Zapadnohercegovačke županije, kojom prilikom je pričinjena znatna materijalna šteta, priopćeno je iz MUP-a Srednjobosanske županije.

Kako se doznaje trojac je pljačkao obiteljske kuće na području Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega, ali i Čitluka.