PLANTAŽA KOD KONJICA Ovo su imena uhićenih u akciji FUP-a

Privođenje FUP
Ilustracija/Hercegovina.info

Policijski službenici Federalne uprave policije su tijekom jučerašnjeg dana s ciljem sprječavanja proizvodnje opojne droge, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a vezano za dokumentiranje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, priopćeno je iz Federalne uprave policije (FUP).

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres na području Konjica – Boračko jezero,  te su tom prilikom slobode lišene dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice inicijala S. D. (1982.) i A. B. (1987.), dok se za jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela, kojom prilikom je pronađena opojna droga Cannabis.

Avaz saznaje da su uhićeni Adis Buturović i Edin Duraković. U bjekstvu je Željko Jurić.

Navedene osobe sumnjiče se da su na području Hercegovačko-neretvanske županije, područja grada Konjica tijekom 2023. godine, neovlašteno proizvodili opojnu drogu Cannabis tako da su na više lokacija uspostavili plantaže na kojima je tijekom pretresa i očevida pronađeno i zaplijenjeno 160 stabljika opojne droge Cannabis, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom, kazali su iz FUP-a.