PLANINA VELEŽ Slovenka se Škodom popela na vrh planine i preminula u vojnom tunelu

Velež planina

Slovenka, Maša D. (44) čije su beživotno tijelo pronašli pripadnici GSS-a stanice Mostar u tunelu nekadašnjeg vojnog objekta na skoro samom vrhu planine Velež, najvjerojatnije je počinila suicid.

Rekao je to za 'Dnevni avaz' dežurni županijski tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), nakon očevida koji je okončan tijekom subotnjeg popodneva.

Vanjskim pregledom tijela na vratu žene su nađene rane, odnosno, porezotine, a na mjestu događaja nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da se radi o nasilju.

I u GSS-u, kao i u policiji, iznenađeni su činjenicom da se skoro na sami vrh do nekadašnjeg vojnog objekta uspjela dovesti automobilom Škoda, s obzirom na to da je riječ o izuzetno teško prohodnom planinskom putu, kojim se, uglavnom, kreću terenska vozila.

Podsjetimo, navedenu Slovenku su timovi GSS-a Mostar s Veleža spašavali sredinom veljače kada je pronađena u dubokom snijegu pothlađena i dezorjentirana, bez ikakve opreme za kretanje i boravak u planini.

Točan uzrok smrti, potvrdio je tužitelj za 'Dnevni avaz', svakako će biti poznat nakon obdukcije tijela, koja će, vjerojatno, biti obavljena sutra, a poduzete su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti ovog tragičnog događaja.

Policija je, podsjetimo, jučer u poslijepodnevnim satima na području Brasine na Veleži pronašla njen automobil Škodu i to nakon što ih je alarmirala njema majka, D.B. iz Celja, kazavši im da je zadnji kontakt sa svojom kćerkom imala 10. kolovoza, kada joj je i kazala da se nalazi na planini. Od tada, kćerka joj više nije odgovarala.

Potom je GSS Mostar, na poziv policije, koja je tijekom jučerašnjeg dana nije uspjela pronaći, krenuo u potragu za njom, a nedugo po izlasku na mjesto događaja pronašli su njeno beživotno tijelo.