OVOG MJESECA Zatvorenik slao dojave o bombama

Zatvor govornica poziv
Ilustracija

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su proteklih dana poduzimali intenzivne mjere i radnje, u suradnji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), na rasvjetljavanju i dokumentiranju tri dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi Županijskog suda u Zenici, koje su upućene od strane nepoznate osobe pozivom na telefonsku centralu navedenog suda.

U svim navedenim slučajevima su od strane policijskih timova, a nakon evakuacije uposlenika suda, izvršeni kontradiverzijski pregledi zgrade suda, kojom prilikom je utvrđeno da se radilo o lažnim dojavama, piše Zenicablog.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih kaznenih djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem istih može dovesti osoba H.M. (1988.) iz Doboj Juga. 

Kako je utvrđeno provedenom istragom, navedena osoba je za vrijeme dok se nalazila na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica, sa telefonske govornice dana 15.4.2022. godine, u 8:25 sati, kao i dana 21.4.2022. godine, u 11:07 sati, pozvala broj centrale Kantonalnog suda u Zenici i lažno prijavilo da je u sudu postavljena bomba.

Također je dana 1.4.2022. godine, putem druge osobe dogovorila da se lažno prijavi da je u zgradi suda postavljena bomba, na koji način je počinila kazneno djelo 'Lažno prijavljivanje' iz članka 347. Kaznenog zakona Federacije BiH. Nad osobom H.M. je zavedena kriminalistička obrada, te je ista ispitana u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja kaznenih djela za koja se sumnjiči, objavio je Zenicablog.