Ovo je osumnjičeni za pokušaj pljačke zlatarne u Mostaru

Ovo je osumnjičeni za pokušaj pljačke zlatarne u Mostaru
Hercegovina.info

Osumnjičeni za pokušaj pljačke zlatarnice 'Lea' u Ulici kralja Petra Krešimira IV, nedaleko od Rondoa u Mostaru nakon pružene liječničke pomoći u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, otpušten je na kućno liječenje.

Međutim, odmah nakon otpuštanja iz mostarske bolnice, službenici Policijske uprave Mostar su ga priveli zbog osnovane sumnje da je sudjelovao u pokušaju pljačke navedene zlatarnice.

U mostarskoj bolnici obavljeni su neophodni pregledi E.P. (1978.) iz Zenice, a potom je odveden u zgradu MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije čiji pripadnici vode istragu oko ovog kaznenog djela. Nakon toga odveden je kod postupajućeg tužitelja na saslušanje. Naš fotoreporter je zabilježio policijske službenike kako E.P. izvode iz zgrade MUP-a HNŽ, te ga uz pratnju odvode u Tužiteljstvo.

Podsjetimo, E.P. se sumnjiči da je u utorak oko 19 sati ušao u navedenu zlatarnicu s namjerom da otuđi određenu količinu nakita. Kako neslužbeno saznajemo, prilikom ulaska E.P. je palicom udario vlasnika zlatarnice P.D. (1975.) s namjerom da ga onesposobi kako bi mogao odnijeti plijen.

Međutim u tome ga je, nakon udarca, spriječio vlasnik zlatarnice, te je došlo do međusobne razmjene udaraca. E.P. je pokušao pobjeći kroz prolaz neposredno pored navedene trgovine, ali je tu sustignut i spriječen pri bijegu do dolaska policije i hitne pomoći.

P.D. i E.P. su završili u bolnici, te su nakon ukazane liječničke pomoći obojica otpušteni iz SKB Mostar. Istraga se nastavlja.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.